Asset Management:


راهنمای مدیریت دارایی های زیرساختی
Author Translator افشین فیروزی، مهدی خیاطی، سعید صادقی
Publisher دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات Publish Date
Publish Time Pages Number 175
Cost Poster admin
Cover type Size
DOI Code Dewey Code
LC Code File
Description

موضوع مدیریت دارایی‌های زیرساختی شامل به‌کارگیری مجموعه ای از راهبردهای یکپارچه چندرشته ای مهندسی و مالی با هدف به حداکثر رسانی پایداری دارایی‌های زیرساختی نظیر بزرگراه ها، خطوط ریلی، خطوط لوله انرژی، سدها و شبکه آبرسانی و فاضلاب است. هدف اصلی از بکارگیری فرایند های مدیریت دارایی محافظت و افزایش عمر خدمت رسانی زیرساخت هایی است که نوعاً اجزا حیاتی و تاروپود اقتصادی یک جامعه محسوب می شوند. موضوعاتی نظیر روش‌های شناسایی زیرساختها و ایجاد پایگاه‌های داده، تحلیل هزینه های طول عمر، برآورد تقاضا و ایجاد راهبرد‌های سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری در تهیه برنامه مدیریت زیرساخت نیازمند یک رویکرد یکپارچه نگر و چند رشته ای است. از سوی دیگر کتاب حاضر دامنه وسیعی از زیرساختها را پوشش می دهد و بنابراین مخاطب آن نیز به طور کلی عموم مدیران و مهندسان شاغل در حوزه زیرساختها و علی الخصوص مدیران بهره برداری و نگهداری است. به عبارتی هدف اصلی این کتاب ارائه چارچوب اصولی برای ایجاد سیستم های مدیریت دارایی زیرساختی است و در این رهگذر می توان به آن به صورت دیباچه ای برای آشنایی با تصویر کلی از یک سیستم مطلوب نگریست. بدیهی است که هر سیستم مدیریت دارایی زیرساختی (به عنوان نمونه سیستم مدیریت پل) ویژگی های منحصر به فرد خود را از نظر الزامات داده ها، مدل های خرابی و هزینه ها دارد که اصولا نیازمند برخورد تخصصی بوده و لذا در هر کدام از آن حوزه ها نیز کتاب های مورد نیاز برای مخاطبین اختصاصی باید ترجمه و تالیف شوند.
کتاب حاضر ترجمه ای است از "راهنمای سریع دستنامه بین المللی مدیریت دارایی" که برای دسترسی آسان تر به موضوعات مرتبط، ترجمه چهار عنوان نیز به تشخیص مترجمان به آن اضافه و به صورت پیوست این کتاب ارائه شده است. پیوست "الف" بین الزامات مشخصات فنی مدیریت دارایی های فیزیکی استاندارد بریتانیایی PAS 55 و دستنامه مدیریت زیرساخت IIMM جدول مقایسه ای ارائه می دهد که می تواند برای استفاده کنندگان از مشخصات PAS 55  مفید باشد. جدول مورد اشاره در پیوست "ب" نیز تعاریف کلیدی مورد اشاره در استاندارد مدیریت دارایی ISO 55000 و IIMM را مقایسه می کند. در پیوست "ج" نیز بستر مورد اشاره مجمع جهانی مدیریت و نگهداری دارایی (GFMAM) مورد بحث قرار گرفته است. نهایتا پیوست "د"  ابزار ارزیابی سنجش سطح بلوغ سازمانها را مطابق با مشخصات PAS 55 ارائه می‌کند که در تعریف نقشه راه ایجاد و توسعه  مدیریت دارایی در یک سازمان نقش کلیدی دارد. هدف از تهیه این راهنمای سریع آشنایی مدیران، مهندسان و دانشجویان با چارچوب و موضوعات مبحث مدیریت زیرساخت می باشد. شایان ذکر است متن اصلی دستنامه به همت گروهی از انجمن های علمی، شرکت های مهندسی بین المللی و مراکز تحقیقاتی دانشگاهی و با محوریت دو سازمان غیردولتی NAMS نیوزلند و IPWEA استرالیا تهیه شده و با استقبال جهانی متولیان مدیریت و نگهداری زیرساختها مواجه گردیده است. در مقایسه با استاندارد ISO55000 که "به الزامات می پردازد" موضوع این دستنامه" چگونگی انجام این الزامات"  است.  ترجمه متن اصلی این دستنامه، که به صورت مبسوط به موضوعات مورد اشاره در این راهنما با ذکر مطالعات موردی پرداخته است، پس از دریافت نقطه نظرات انتقادی و پیشنهادات خوانندگان عزیز در اولویت بعدی مترجمان قرار دارد.
گرچه سعی ما بر این بوده که ترجمه فارسی این راهنمای کلی از مبحث مدیریت زیرساختها برای خوانندگان عزیز رسا باشد، بی تردید خالی از اشکال نیست، لذا از کلیه خوانندگان تقاضا می شود ایرادات این متن را متذکر و هر گونه پیشنهاد را با ما در میان بگذارند.
 
با تقدیم احترام
 
افشین فیروزی
مهدی خیاطی
سعید صادقی
 
زمستان 1395
تهران-ایران
Back to book treasure homepage | Back to selected book topic

© 2024 All Rights Reserved | Iran Maintenance Association

Designed & Developed by : Yektaweb